10 januari 2015, om 15:00 | Miks, brugstraat 1, Joure

Bijeenkomst ombudsteam

Graag nodig ik alle leden uit voor een bijeenkomst over ons ombudsteam, met niemand minder dan Lutz Jacobi. Zaterdagmiddag 10 januari om 13.00 uur komt Lutz naar Joure om met ons te praten over ons ombudsteam.

Het Ombudsteam van de Fryske Marren bestaat nu een paar jaar en ondanks de successen die we in die jaren hebben behaald, kan het team een nieuwe impuls gebruiken. Een aantal ombudsleden is inmiddels verhuisd en dus is aanvulling van het team nodig.

Zeker met het oog op alles wat er in de sociale sector is veranderd per 1 januari, is het goed om als ombudsteam weer op volle sterkte te zijn en meer bekendheid te kunnen geven aan het team. We hebben vertrouwen in alle zorgverleners die in onze gemeente aan de slag zijn. Maar waar er vragen zijn, problemen ontstaan of het beleid wringt, hoort de PvdA er te zijn. Ook dat is verantwoordelijkheid nemen.

Zaterdag wil ik dan ook graag in gesprek over de volgende punten:

  • Hoe willen we als afdeling ons ombudsteam vormgeven op een manier die bij ons past?
  • Wie komt ons ombudsteam versterken? Voor de twijfelaars krijgen we duidelijk uitleg over wat men kan verwachten als ombudsteamlid. (en nee aanwezig zijn verplicht tot niets)
  • Waar kun je mee helpen? Naast vaste leden voor het ombudsteam zou het ook heel fijn zijn als we leden kennen die we kunnen bellen bij een specifiek probleem, omdat ze daar vanuit hun werk of anderszins expertise in hebben.

Ik roep iedereen op om a.s zaterdag 10 januari aanwezig te zijn om 13.00 uur in de Miks, Brugstraat 1, te Joure. We gaan er een mooie middag van maken, en ik hoop spijkers met koppen te slaan.

Tot zaterdag,

Teunis van der Veen

Afdelingsvoorzitter PvdA de Fryske Marren.