Door op 21 maart 2016

PvdA DFM kuiert op z’n socialistisch door Amsterdam

Na een geslaagde kuier door Balk begin januari was het nu tijd om de benen iets verder te strekken, en daarom verzamelden de PvdA-ers uit De Fryske Marren zich afgelopen zondag 20 maart al in alle vroegte op het station te Heerenveen. In een overvolle maar beregezellige trein op naar Amsterdam!

Daar aangekomen stond  Roel Kingma ons al op te wachten, om ons meteen mee te nemen richting het IJ om te laten zien hoe Amsterdam in de loop der eeuwen het water in- en over gegroeid is. Vervolgens door naar het centrum, de grachten en de Jordaan.  Als het uitje iets te spetterend dreigt te worden, is het tijd om iets te gaan eten.

Na een stevige maaltijd gaat de wandeling verder, richting de Spaarndammerbuurt en het beeld van Domela Nieuwenhuis. Met alle verhalen van Roel over de oproeren, de strijd tussen socialisten en communisten en roemruchte figuren uit de linkse geschiedenis van Amsterdam ,was het 15.00 uur voor we er erg in hadden. Dus besloot een deel van het gezelschap de wandeling nog anderhalf uur te verlengen en was er tijd om de bus richting de plantagebuurt te nemen om daar o.a. langs de Hollandse Schouwburg, de arbeidersburcht van Berlage, en het verzetsmuseum te wandelen.

Nadat iedereen weer veilig op het station was aangekomen (we willen ons leden immers behouden) hebben we afscheid genomen van Roel en Letta en terug de trein in naar huis. Al met al een mooie leerzame en vooral gezellige dag in Amsterdam!