Nr. 5

Frans Westra

Sint Nicolaasga
Frans Westra

Over Frans Westra

Grutsk op: Trots ben ik op mijn gezin, zij maken het onder andere mogelijk dat ik in de politiek actief kan zijn. Met veel plezier en passie ben ik raadslid en fractievoorzitter voor PvdA DFM . Het werk van volksvertegenwoordiger is fantastisch. Je bent de vertegen-woordiger van de burger in de gemeenteraad bij besluiten die hen direct aangaan. De PvdA DFM is de partij die het beste bij mij past, een partij die staat voor samenwerken, sociaal, rechtvaardig en vooral het gesprek aangaan met de burger.

De afgelopen jaren in de gemeenteraad hebben voor mij in het teken gestaan van constructief oppositie voeren en samenwerken. Mijn speciale aandacht in de raad gaat uit naar het Sociaal Domein met daarin onder andere werkgelegeheid, de Participatiewet, zelfredzaamheid van burgers,  Zorg, WMO en de Jeugdwet.

Striidber foar: De komende 4 jaar staan in het teken van het Sociaal Domein en daarvoor wil ik me opnieuw inzetten. Het kan beter, er is veel werk te doen. Het Sociaal Domein komt de komende jaren sowieso prominenter op de raadsagenda vanwege de kosten die meer dan  40 % van de begroting gaan bedragen.

Alle mensen hebben recht op zelfontwikkeling, eigenwaarde en respect. Ze verdienen een volwaardig bestaan. Het hebben van werk helpt daarbij. Er is voldoende werk, alleen de banen ontbreken en daar kan de gemeente een rol spelen.

Mijn streven is naar een gemeente waar het  fijn wonen, werken en recreëren is. Waarbij burgers , ambtenaren, organisaties, vrijwilligers en ondernemers met elkaar verbonden zijn.