Sytse Bouwhuis

Sytse Bouwhuis

Over Sytse Bouwhuis

Geboren (1958) en opgegroeid in Parrega, maar met wortels in Gaasterlân, woon ik alweer ruim 32 jaar met veel plezier op een prachtige plek ‘tussen bos en meer’ in Wijckel. Van uit een sterke betrokkenheid die ik voel voor natuur, landschap en leefomgeving, ben ik naast mijn werk bij Friesland Campina, al ruim 30 jaar actief in natuurbescherming en educatie.
Behoud van landschap, biodiversiteit en cultuurwaarden zijn van groot belang en zou mijns inziens meer aandacht moeten krijgen. Vanuit deze gedachte vond ik dat ik ook politiek een steentje bij zou moeten dragen. Zo werd ik rond 2001 lid van de PvdA, afdeling Gaasterlân Sleat en ben ik steeds redelijk betrokken bij de afdeling. Na de gemeentelijke herindeling ervaar ik dat de betrokkenheid van de inwoners met de gemeente(politiek) er niet beter op wordt. Dit is zorgelijk. Vooral nú is het belangrijk om vanuit alle uithoeken van onze gemeente te laten horen dat we er zijn en dat we onze leefomgeving niet mogen laten verkwanselen.
Wellicht kan ik als ambassadeur hier een rol in spelen door contacten te onderhouden zodat we gezamenlijk een vuist kunnen maken als het nodig is. Ik weet zeker dat als we krachten bundelen, we een positieve invloed kunnen hebben op onze eigen waardevolle leefomgeving.
Sytse Bouwhuis

contact: josbouwhuis@hotmail.com