Door Sippy van der Meer op 8 juli 2022

Fractie draagt Janita Tabak voor als wethouderskandidaat

De PvdA fractie van De Fryske Marren draagt Janita Tabak (51) uit Kampen voor als wethouderskandidaat. Tabak was tot voor kort wethouder in het zakencollege in Hoogeveen en was eerder wethouder en raadslid in de gemeente Kampen. De PvdA-leden in De Fryske Marren spreken zich komende maandag uit over toetreding tot een coalitie met de FNP, CDA en GroenLinks.

Lees hier het concept coalitie-akkoord: 220707-Coalitieakkoord 2022-2026 NL
En download hier de bijlagen: 220707-Bijlagen coalitieakkoord 2022-2026

Tabak werd in 2020 lid van het zakencollege in Hoogeveen dat gevormd werd om financiële en bestuurlijke problemen in deze gemeente op te lossen. Ze heeft naast haar politiek-bestuurlijke ervaring een achtergrond in de culturele sector. Ook is zij actief als voorzitter van de raad van commissarissen van een woningcorporatie in Flevoland.

Janita Tabak zal in eerste instantie in Kampen blijven wonen.

Sippy van der Meer

Sippy van der Meer

Ik ben Sippy van der Meer (38). Ik woon in Oosterzee met mijn man en twee kinderen. Ik ben een echte Friezin die met de voeten in de drek staat. In het dagelijks leven ben ik teamleider Sociaal Domein bij de gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel. Speerpunt voor de komende jaren: Als PvdA’er staat voor mij

Meer over Sippy van der Meer