Door Sippy van der Meer op 7 november 2022

PvdA zet in op een Aanvalsplan Armoede

De PvdA fractie heeft tijdens de behandeling van de begroting in de raad haar zorgen uitgesproken over de armoede in de gemeente. De energieprijzen zijn gestegen en ook de boodschappen zijn veel duurder geworden. Niet alle lonen en uitkeringen stijgen mee en daardoor komen ook in de Fryske Marren steeds meer mensen in de financiele problemen. Vooral de mensen met lage inkomens hebben het moeilijk. Samen met GroenLinks en het CDA heeft de PvdA aan het college gevraagd om een “Aanvalsplan Armoede’ te maken. Dit plan moet inwoners die in financiële nood verkeren, op verschillende manieren ondersteunen: door energiebesparende maatregelen, inwoners actief wijzen op beschikbare armoederegelingen en samenwerking van de gemeente met (vrijwilligers)organisaties die armoede in de gemeente bestrijden.

Fractieleden Sippy van der Meer, Johan Dijkstra en Ineke Swart

Fractievoorzitter Sippy van der Meer: “Armoede is geen simpel probleem, we moeten dus kiezen voor een duurzame en brede aanpak.” Wethouder Lucienne Boelsma omarmde de motie. Zij gaf aan dat de gemeente al veel doet om de armoede aan te pakken maar dat het nog beter kan. De PvdA fractie wil dat de gemeente onderzoekt of dat wat er nu gebeurt ook voldoende is om de toenemende armoede tegen te gaan. De motie werd met brede steun aangenomen.

Sippy van der Meer

Sippy van der Meer

Ik ben Sippy van der Meer (38). Ik woon in Oosterzee met mijn man en twee kinderen. Ik ben een echte Friezin die met de voeten in de drek staat. In het dagelijks leven ben ik teamleider Sociaal Domein bij de gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel. Speerpunt voor de komende jaren: Als PvdA’er staat voor mij

Meer over Sippy van der Meer