PvdA: Wil doorfietsroutes voor scholieren en woon-werk.

Door Frans Westra op 12 december 2020

De PvdADFM wil veilige doorfietsroutes voor scholieren en woon-werkverkeer op de fiets. Tijdens de raadsvergadering van 7 december jl. heeft de PvdADFM fractie wethouder IronaGroenveld gevraagd naar de mogelijkheden. De wethouder heeft toegezegd de doorfietsroutes onder de aandacht te brengen bij de Provincie. De PvdADFM vindt de ontwikkeling van deze veilige fietspaden belangrijk voor de scholieren en het woon-werkverkeer per fiets. Veilig fietsen is dan wel een voorwaarde. De kruisingen en invoegstroken kunnen op sommige plaatsen veel beter, sommige zijn gevaarlijk.

Het laatste jaar is een zichtbare toename van fietsers met een e-bike op de fietspaden waarneembaar. Dat is prima. Fietsen is bewegen en dat is goed voor het lijf en de geest, zeker in deze tijd van Covid19.

De PvdA denkt aan veilige doorfietsroutes voor de scholieren,omdat veel scholieren per fiets naar school gaan in Heerenveen en Sneek. De verbindingen vanuit Joure naar Lemmer, Sneek en Heerenveen zijn interessant en verdienen de komende tijd aandacht voor verdere ontwikkelingsmogelijkheden. Door de technische ontwikkelingen van de e-bike hebben deze fietsen een grote actieradius en is woon-werkverkeer tussen Joure en Leeuwarden ook mogelijk, maar ook binnen onze gemeente zou gekeken moeten worden naar een optimalisering van het fietsverkeer.

Frans Westra
Raadslid PvdA