Raadsfracties GroenLinks en PvdA De Fryske Marren fuseren

Door Sippy van der Meer op 9 december 2023

De fracties van PvdA en GroenLinks in de gemeenteraad van De Fryske Marren, gaan per 1 januari 2024 verder als één fractie. Dit hebben beide fracties vandaag bekend gemaakt aan hun achterban.

Na steeds intensievere samenwerking in de raad, en een gezamenlijke campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen, is dit voor beide fracties een logische stap. De gezamenlijke fractie zal verdergaan onder de naam GroenLinks-PvdA.

Met het samengaan van de PvdA fractie (3 zetels) en GroenLinks (2 zetels) ontstaat een fractie van 5 zetels. Beide partijen maken ook onderdeel uit van de coalitie en leveren samen twee wethouders. Het is de ambitie om over 2 jaar mee te doen met een gezamenlijke lijst aan de gemeenteraadsverkiezingen. De nieuwe fractie zal op korte termijn uit haar midden een fractievoorzitter en vicefractievoorzitter kiezen.

Sippy van der Meer

Sippy van der Meer

Ik ben Sippy van der Meer (38). Ik woon in Oosterzee met mijn man en twee kinderen. Ik ben een echte Friezin die met de voeten in de drek staat. In het dagelijks leven ben ik teamleider Sociaal Domein bij de gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel. Speerpunt voor de komende jaren: Als PvdA’er staat voor mij

Meer over Sippy van der Meer