Raadslid

Ineke Swart

Joure
Ineke Swart

Over Ineke Swart

Grutsk op: Er zijn veel dingen en mensen om trots op  te zijn, mijn kinderen en kleinkinderen bijvoorbeeld ,maar zeker ben ik trots op alle vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor anderen. Als coördinator bij het maatjesproject van Humanitas zie ik zelf hoeveel dit voor mensen kan betekenen. Bij de zorg bij oudere mensen thuis speelt naast de gewone zorg ook vaak een stuk eenzaamheid. Een maatje om regelmatig iets leuks mee te doen of gewone een praatje te maken maakt voor deze mensen een groot verschil. Dat motiveert mij om me de komende jaren in te zetten om samen met de sociale wijkteams eenzaamheid te bestrijden.

Een ander mooi voorbeeld is het grote aantal vrijwilligers dat interesse heeft om vluchtelingen te helpen hier hun draai te vinden. Ik heb de afgelopen jaren regelmatig vrijwilligers doorverwezen naar Vluchtelingenwerk, en dat terwijl de kranten vaak bol hebben gestaan van boosheid en negatieve verhalen. Ik ben oprecht trots op de mensen die anderen, vreemden, zo’n warm hart toe dragen.

Striid foar: Ik ben opgegroeid in een gezin waar elk dubbeltje moest worden omgedraaid en weet dus hoe moeilijk dat kan zijn. Hierdoor heb ik veel respect voor iedereen die met een minimum rond moet komen. Ik wil mij daarom in de raad sterk maken voor een goede uitvoering van het minimabeleid in onze gemeente en praktische hulp zoals het uitgeven van een budgetgids als wegwijzer voor mensen met een lager inkomen. Speciale aandacht heb ik voor het goed uitvoeren van het kinderpakket wat door de gemeente is ingesteld . Dat moet zo snel mogelijk 100% van de kinderen die in armoede opgroeien bereiken.