Roadshow biodiversiteit

Door Ineke Swart op 2 november 2023

Fractielid Ineke Swart was op 1 november bij een roadshow over biodiversiteit. Het werd georganiseerd door Stichting Steenbreek, IPC Groene Ruimte en Stadswerk in Woudstate, de dependance van het gemeentehuis. Deze roadshow word financieel mogelijk gemaakt door het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit voor ambtenaren en bestuurders van gemeenten, provincies en waterschappen. Ook waren er mensen van milieuorganisaties en mooi Skarsterlan aanwezig.

Er werd een uitleg gegeven door Hester Walda, beleidsadviseur groen, wat biodiversiteit nu eigenlijk inhoudt en hoe het eruit zou moeten zien. Ook kregen we uitleg over wat de voorwaarden zijn en hoe een groenvisie eruit zou moeten zien. Daarna vertelde Eddy Schabbink van IPC Groene Ruimte wat onder een gezonde fysieke leefomgeving wordt verstaan. Hier zijn we als samenleving wel verder vanaf  komen te staan door onze levenswijze zoals de intensieve landbouw en veeteelt, maar ook de manier van inrichting van onze steden. Om biodiversiteit weer op orde te krijgen zullen we de basis, namelijk water en bodem, weer op orde moeten krijgen.

Hierna gingen we in drie groepen bezig om het gebied “de Woudfennen” in te richten en de gebiedsontwikkeling met de thema’s economie, sport en recreatie uit te werken met oog op biodiversiteit.Op grote vellen papier met eronder de huidige inrichting van “de Woudfennen“ konden we onze ideeën over hoe het eruit zou kunnen komen te zien tekenen en presenteerden we daarna onze ideeën aan de rest van de  groep. Het was een interessante en leerzame middag die mij als raadslid weer de nodige informatie heeft gegeven.

Ineke Swart

Ineke Swart

Grutsk op: Er zijn veel dingen en mensen om trots op  te zijn, mijn kinderen en kleinkinderen bijvoorbeeld ,maar zeker ben ik trots op alle vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor anderen. Als coördinator bij het maatjesproject van Humanitas zie ik zelf hoeveel dit voor mensen kan betekenen. Bij de zorg bij oudere mensen thuis

Meer over Ineke Swart