Bestemmingsplannen Lemmer en Oudehaske

Door Johan Dijkstra op 31 mei 2023

Tijdens de afgelopen raadsvergadering stonden twee bestemmingsplannen op de agenda.

Bij de behandeling van Bestemmingsplan Lemmer – Straatweg 52D heeft de PvdA aandacht gevraagd voor de verkeersveiligheid rond deze ontwikkeling. Er is onderzoek gedaan naar de verkeersveiligheid en in theorie zou dit allemaal passen. Dat zou betekenen dat het herinrichtingsplan niet aangepast hoeft te worden. Maar gezien het belang van het onderwerp, had de PvdA graag meer aandacht voor dit aspect gezien, en was een second opinion een mooie optie geweest.

We hebben het college mee gegeven dat het goed zou zijn dat er tijdens de  ontwikkeling en/of de bouw van de school graag zien , dat er nog een keer goed  gekeken wordt naar de situatie qua veiligheid. Richting praktijk situatie bedoelt onze fractie daarmee.

Bij het bestemmingsplan Oudehaske – Jousterweg 130 werd duidelijk dat bij een akkoord in de raad, de schop al eind van dit jaar de grond in zou kunnen. Dit is mooi, temeer omdat er in het plan ook huurwoningen opgenomen zijn. We hadden echter graag gezien dat hier ook sociale huurwoningen gebouwd zouden worden. Hier is in Oudehaske behoefte aan.

De PvdA fractie heeft het college verder verzocht erop toe te zien dat de ontwikkelaar de omwonenden goed meeneemt in de verdere ontwikkeling van dit plan. Het college heeft dit toegezegd.

Johan Dijkstra

Johan Dijkstra

Grutsk op: Trots ben ik op iedereen in de gemeente die initiatief neemt om iets toe te voegen aan de gemeente. Of het nu een vereniging,  een ondernemer of gewoon een groep inwoners is die samen iets organiseren. Met elkaar zorgen zij ervoor dat we in een gemeente wonen met voldoende bedrijvigheid en levendige dorpen

Meer over Johan Dijkstra