Ineke op de koffie bij Kleurrijk Mix!

Door Ineke Swart op 15 december 2022

“Op 14 december ben ik op uitnodiging van Elvira aanwezig geweest bij de koffieochtend van Kleurrijk Mix! in Joure. Dit is een groep vrouwen met een niet-Nederlandse achtergrond die graag beter Nederlands willen spreken. Het zijn vrouwen uit o.a. Syrie en  Eritrea, een gezellige groep die er veel plezier in hebben en graag vertellen over hun leven , hun kinderen en de problemen waar ze tegenaan lopen in hun leven hier.”

Ons raadslid Ineke Swart vertelt over haar prettige bezoek aan deze enthousiaste groep.

“Na geïntroduceerd te zijn door de gespreksleidster heb ik wat verteld over mijn lidmaatschap in de raad en wat de gemeenteraad doet. Vervolgens vertelde ieder van de groep wanneer ze in Nederland zijn gekomen en hoe oud hun kinderen waren toen ze hier kwamen. Daar waren heftige verhalen bij.

Deze groep is nu een jaar bezig en het viel mij op hoe goed deze vrouwen al Nederlands spreken. De gespreksleidster gaf aan de hand van voorbeelden aan dat goede motivatie de sleutel is om goed te leren spreken. Deze groep word begeleid door vrijwilligers die er samen met de vrouwen een gezellig morgen van maken.

Verder wordt in het gebouw van de voormalige Miks ook het “Huiskamer in de Buurt“ door het Leger des Heils georganiseerd. Van maandag tot en met donderdag zijn hiervoor vrijwilligers aanwezig voor een bakje koffie of thee en een praatje. Dit voorziet in een behoefte met deze energiecrisis werd mij verteld. Goed om hier eens te kijken en luisteren naar deze groep vrouwen.”

 

 

Ineke Swart

Ineke Swart

Grutsk op: Er zijn veel dingen en mensen om trots op  te zijn, mijn kinderen en kleinkinderen bijvoorbeeld ,maar zeker ben ik trots op alle vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor anderen. Als coördinator bij het maatjesproject van Humanitas zie ik zelf hoeveel dit voor mensen kan betekenen. Bij de zorg bij oudere mensen thuis

Meer over Ineke Swart